keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Luukku 16 - Daimleivokset

Nämä makeat herkut ovat suklaanystävän unelma! Leivoksissa yhdistyvät pehmoinen suklaapohja ja ihana daimkuorrute daim-rakeilla viimeisteltynä. Nämä herkut sopivat myös kiireisiin arki-iltoihin nopeudestaan ja helppoudestaan johtuen, edes vatkainta ei tarvitse kaivaa esiin.
 
Laitoin kuorrutteeseen kaksi kolmasosaa Maraboun daim-suklaata ja kolmasosan tummaa suklaata, jottei makeus mene yli. Tämä olikin todella hyvä suhde - leivokset olivat makeita, mutteivat liian.




 


 
Daimleivokset
  • riittävyys: noin 12-16 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20x20 cm (minulla 23x25) suorakulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
      
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
 
kuorrute:
70 g daim-suklaata
30 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl maitoa
noin 50 g daim-rakeita
 
 
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Viimeistele leivokset. Rouhi suklaat ja sulata joko mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Mittaa voi ja maito kuumennuksen kestävään astiaan tai kattilaan, kuumenna kuumaksi mutta älä kiehuvaksi. Kaada seos suklaasulan päälle, sekoittele tasaiseksi. Levitä suklaakuorrute leivoslevyn päälle ja ripottele lopuksi vielä daim-rakeita. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)