tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 1 - Minttujuustokakku

Ensimmäinen joulukuuta - äkkiä tämä syksy on vierähtänyt. Päädyin laittamaan tämän herkullisen minttujuustokakun ensimmäiseksi reseptiksi. Ihana liivatteeton kakku säilyy hyvin ja onkin siksi oiva joulun jälkiruokapöytään.
 
Kuten kuvien vihreästä nurmikosta huomaa, kakku ei ole tämän illan tuotoksia. Toivottavasti joulutunnelma säilyy tästä ja lumen puutteesta (ainakin täällä) huolimatta. Hyvää joulun odotusta!
 
 
 
 
 

 



Minttuinen suklaajuustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
suklaakakkupohja:
40 g voita tai margariinia
15 g tummaa suklaata
2 rkl öljyä
0,6 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia (ranskankermakin käy)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
 
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
noin 1 tl piparminttuaromia maun mukaan
(vihreää elintarvikeväriä)
 
lisäksi:
50 g tummaa suklaata
 
 
 
Aloita leipomalla suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja valkosuklaasula. Mausta seos minttuaromilla ja värjää halutessasi vihreäksi. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Sulata suklaa ja valuta se kakun päälle, kääntele pinta marmorimaiseksi. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)