tiistai 3. marraskuuta 2015

Syysperhosia kakussa

Tämän kakun leivoin sunnuntaina ihan vain omaksi iloksi. Hain kakkuun syksyistä tunnelmaa, ja ruskan väreissä hohtavat perhoset löysivätkin tiensä kakun pinnalle. Koristelin reunat vielä pähkinärouheella. Kakun täytteen suunnitelin taas niillä aineksilla, jotka kaapeista löysin. Kakussa maistuu makea omenamarmeladi ja raikas sitruunakermavaahto.



 

 


 
Kakku syysperhosilla
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen vajaa 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää
  • vuoka: 15 cm korkeareunainen vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
1 sitruuna
vettä
 
täyte ja kuorrute:
omenamarmeladia tai -hilloa
2,5 dl flora vispiä
2 tl sokeria
 
koristeluun:
sokerimassaa ja elintarvikevärejä
pähkinärouhetta
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti käännellen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Kokoa kakku. Purista sitruunasta mehu ja ota siitä pari ruokalusikallista sivuun. Laimenna sitruunamehua vedellä, jotta saat yhteensä 1 dl nestettä. Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon pikkuhiljaa sitruunamehua. Mausta sokerilla ja ota puolet sivuun kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin pohja tarjoiluastialle, kostuta. Levitä päälle omenamarmeladia ja kolmasosa kermasta. Täytä kakku näin. Levitä sivuun otettu kermavaahto kakun reunoille ja päälle.
 
Viimeistele kakku. Värjää sokerimassa kauniin kirjavaksi ja ota siitä muotilla perhosia. Asettele perhoset kakun päälle ja ripottele reunoille pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)