lauantai 28. marraskuuta 2015

Puolukka-banoffee

Tässä helppo herkku viikonlopun jälkiruoaksi! Banoffeet ja sen sukulaiset ovat todella herkullisia kinuskipiirakoita. Edes uunia ei tarvita, sillä pohja valmistuu helposti kekseistä. Muistakaahan sitten, että tiistaina kuukausi vaihtuu joulukuuksi ja kalenterin ensimmäinen luukku aukeaa..!
 
 
 
 
 
 
 
Puolukka-banoffee
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + kinuskin jäähtyminen
  • säilyvyys: päivän, maksimissaan pari jääkaapissa
  • vuoka: 24 cm irtopohjavuoka, pohjalle leivinpaperi
 
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
keksipohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita tai margariinia
 
täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl puolukoita
1 banaani
 

Aloita kinuskista. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Pienennä lämpöä noin puoliteholle, ja keitä kinuskia välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Kinuskista ei ole tarkoitus tulla kovaa toffeeta, vaan pehmeää kinuskikastiketta. Anna kinuskin jäähtyä rauhassa.

Tee keksipohja. Jauha keksit hienoksi muruksi joko tehosekoittimella tai muovipussin sisällä kaulimella lätkien. Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja noin sentin verran reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Viimeistele. Vaahdota kerma. Viipaloi banaani. Levitä keksipohjan päälle kinuskikastike, kermavaahto, banaanisiivut ja puolukat. Koristele halutessasi vielä kinuskikastikeella. Vedä lastalla vuoan ja keksipohjan väli varovasti irti joka puolelta. Vedä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)