tiistai 24. marraskuuta 2015

Omenapiirakka talvi-iltojen iloksi

Tämä piirakka syntyi pehmenemään unohtuneista omenoista. Mieleni teki kovasti omenapiirakkaa, ja siihen ne pääsivätkin. Kaiken kaikkiaan piirakasta tuli todella tavallinen, mutta silti herkullinen. Tein piirakan Primalta saamaani suorakulmaiseen piirakkavuokaan. Olen erityisesti tykästynyt vuoan aaltoreunaan. Laitoin piirakkaan omenoiden lisäksi tuorejuustotäytteen ja kaurahiutale-kaneli-muruseoksen tuomaan makua.






 
 
 
 
Omenapiirakka talvi-iltojen iloksi
  • riittävyys: noin 16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20x38 cm (irtopohjainen) piirakkavuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 omenaa kuutioituna
 
muruseos:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl fariinisokeria (tai tavallista)
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl kanelia
 
 
Aloita piirakkapohjasta. Pehmitä voita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri, lisää sitten kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta omenaa. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele omenapalat täytteen päälle. Sulata voi ja sekoita se sokerin, kaurahiutaleiden ja kanelin joukkoon. Ripottele muruseos piirakalle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)