tiistai 17. marraskuuta 2015

Minttuinen suklaakuivakakku

Kun syksy saapuu ja ilmat viilenevät, kuivakakut palaavat aina leivontalistoilleni. Harvemmin niitä tulee kesällä tehtyä, mutta tällaisena pimeänä iltana suklainen kuivakakku maistuu kumman hyvälle. Mintun ystävä maustoin valkosuklaan piparminttuaromilla ja se toikin kivaa makua kakkuun.
 
Tämä syksy on mennyt hirveän nopeasti. Pian on jo joulukuu. Kuten viime vuonnakin, blogiini tulee taas joulukalenteri pullollaan herkullisia reseptejä.
 
 
 
 
 
 
Minttuinen suklaakuivakakku
  • riittävyys: 20-25 palaa
  • säilyvyys: noin viikon, jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1,5 h
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna - silikonista ei tarvitse jauhottaa
 
kakku:
150 g margariinia
100 g tummaa suklaata
4 dl jauhoja
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
kuorrute:
100 g valkosuklaata
piparminttuaromia
(vihreää elintarvikeväriä)
 
 
Leivo kakku. Sulata margariini. Rouhi suklaa ja lisää ne kuuman rasvan joukkoon. Sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon suklaa-rasvaseos, jogurtti ja munat. Kaada taikina rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 55 minuuttia. Tikkuun ei saa tarttua taikinaa, mutta kakun kuuluu olla mehevä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan vähintään 5 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kuorrute. Sulata valkosuklaa ja mausta mintulla. Värjää halutessasi. Levitä suklaa kakun päälle. Viimeistele halutessasi suklaahipuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)