sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mansikkainen valkosuklaakääretorttu

Kääretortut ovat ihania leivonnaisia. Niitä voi varioida niin monenlaiseen muotoon ja makuun, joten kyllästyminen ei ole helppoa. Minusta kääretorttuja on mukava leipoa kun aina voi lisätä jonkun uuden pienen jutun mukaan. Tällä kertaa päädyin kuitenkin aika perinteiseen täytteeseen, jonka toteutin kotoa löytyvästi aineksista. Hyvää oli silti, sitä ei käy kieltäminen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mansikkainen valkosuklaakääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl mansikkasurvosta
1 dl vispikermaa
250 g rahkaa
75 g valkosuklaata
 
koristeluun:
tomusokeria


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma, sulata valkosuklaa. Sekoita suklaa ja rahka kerman joukkoon. Avaa rullattu kääretorttu, levitä päälle täytteet. Rullaa kääretorttu ja laita asettumaan hetkeksi kylmään.
 
Viimeistele. Koristele kääretorttu sihdatulla tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)