torstai 19. marraskuuta 2015

Liivatteeton Nutella-juustokakku

Viimeisimmässä Maku-lehdessä oli aivan taivaallisen näköinen Nutella-kerrosjuustokakku. Ei ollut mikään yllätys, että kakku sisälsi liivatetta. Päätin kuitenkin tehdä siitä omanlaiseni version - tietenkin liivatteettomana. Kakusta tuli todella makeaa mutta silti aivan ihanaa. Oli oikeastaan vain hyvä, että se oli makeaa, muuten olisin voinut maistella liian monta palaa.
 
Olen viimeaikoina ihastunut liivatteettomiin juustokakkuihin. Itse asiassa, tälläkin hetkellä minulla on juustokakku hyytymässä jääkaapissa... Siitä lisää joulukalenterin puolella, tässä tähän mennessä julkaisemani saman tyyliset kakut:
 
 
Pahoittelut kiireessä otetusta kuvasta.
 
 
 
 
 
Liivatteeton Nutella-juustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 5 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: 24 cm irtopohjavuoka, pohjalle leivinpaperi
 
keksipohja:
200 g digestive-keksejä
90 g voisulaa
 
täyte:
5 dl = 2 prk flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g valkosuklaata sulatettuna
350 g = 1 prk nutellaa
 
koristeluun:
esim. suklaahippuja
 
 
Aloita pohjasta. Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon voisula ja taputtele muruseos vuoan pohjalle.
 
Tee täyte. Vaahdota kerma. Ota kolmasosa sivuun. Sekoita isompaan määrään kermavaahtoa tuorejuusto ja valkosuklaasula. Levitä keksipohjan päälle. Siirrä nutella kuumennuksen kestävään astiaan ja lämmitä mikrossa alhaisella teholla noin 30 sekuntia. Sekoita notkistettu nutella lopun kermavaahdon joukkoon. Levitä kerros vaalean täytteen päälle.
 
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Irrota sitten vuoka varovasti ja koristele kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)