maanantai 9. marraskuuta 2015

Konvehtirasia-kakku

Meillä syötiin eilen isänpäiväkakkuna konvehtirasiaa. Törmäsin tähän ihanaan ideaan netissä ja pakkohan se oli päästä toteuttamaan. Tein kakkuun suklaapohjan ja makean kinuskitäytteen. Äitini jopa kehui kakkua parhaimmaksi, jonka olen koskaan tehnyt. Ei siis ollenkaan huono makumaailma. Kakku on todella makeaa joten hieman pienempi pala (saattaa) riittää. Jouluun on vielä aikaa, mutta tämä sopisi loistavasti siihenkin.
 
 
 


 
 
 
 
Konvehtirasia-kakku
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen reilu 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa, sokerimassa saattaa hieman pehmetä
  • vuoka: sydänvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
kostutus:
0,5 dl kahvia
0,5 dl maitoa
 
täyte:
1,25 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa
 
suklaakuorrute:
0,75 dl kuohukermaa
75 g tummaa suklaata
 
lisäksi viimeistelyyn:
suklaakonvehteja
noin 200 g sokerimassaa
 
 
Aloita kakkupohjasta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Kiehauta kuohukerma ja sokeri kattilassa, pienennä puoliteholle. Keitä kinuskia 5 minuuttia ja jäähdytä sitten hyvin. Vaahdota kerma ja sekoita jäähtynyt kinuskikastike joukkoon. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja täytä kakku.
 
Viimeistele. Sulata suklaa, kuumenna kerma. Kaada kerma suklaan päälle ja odota hetki. Sekoita ganache sitten tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä. Kauli sokerimassasta rasialle reunus ja asettele konvehdit kakun päälle. Tarjoile.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)