torstai 5. marraskuuta 2015

Daim-mutakakku isälle

Isänpäivä lähestyy ja sitä varten tarvitaankin aina resepti-ideoita kakkua varten. Täytekakkuja blogistani löytyy paljon, joten suunnitelin jotain muuta. Lopputuloksena oli herkullinen daim-mutakakku suklaisella kermavaahdolla höystettynä. Kakun voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä, joten isänpäivän aamu jää rauhaisaksi.




 
 
 

Daim-mutakakku
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen väh. 1 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 24 cm irtopohjavuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi

mutakakku:
200 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

daim-kermavaahto:
2,5 dl flora vispiä
1 rkl kaakaota
1 rkl sokeria
100 g daim-suklaata


Aloita leipomalla mutakakku. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa 10-20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja siitä, kuinka "mutaisesta" kakusta pidät. Älä kuitenkaan paista täysin kypsäksi. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Viimeistele kakku. Rouhi suklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon kaakao, sokeri ja puolet suklaarouheesta. Levitä täysin jäähtyneelle kakulle. Ripottele loppu suklaarouhe kakun päälle. Anna asettua hetki jääkaapissa ja tarjoile.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)