perjantai 23. lokakuuta 2015

Viinimarjaspiraali

Raikkaat piirakat ovat aina yhtä ihania. Leivon makeita piirakoita todella usein, vaikka ne ovatkin "tavallisia". Niitä voi kuitenkin varioida monella tapaa. Tällä kertaa survoin marjat ja valutin ne ns. spiraalin muotoon.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Viinimarjaspiraali
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halk. noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
100 g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita, ruis- tai grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
3 dl viinimarjoja
 
 
Tee ensin piirakkapohja. Sekoita sokeri rasvan joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen ainekset lukuun ottamatta marjoja. Levitä seos piirakkapohjalle. Survo marjat ja valuta ne renkaiksi/spiraaliksi täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes mascarponetäyte on hyytynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)