maanantai 19. lokakuuta 2015

Viinimarjapiirakka mascarponella höystettynä

Perinteinen marjapiirakka saa uutta ilmettä täyteläisestä mascarponejuustosta. Sitä saa nykyään onneksi myös laktoosittomana! Kirpeät viinimarjat ja ihana mascarpone sopivat todella hyvin yhteen. Mihinpä mascarpone ei sopisi..!






 
 
Mascarpone-viinimarjapiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: halk. noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
100 g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita, ruis- tai grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
250 g mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
noin 4 dl viinimarjoja
 
 
Tee ensin piirakkapohja. Sekoita sokeri rasvan joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen ainekset lukuun ottamatta marjoja. Levitä seos piirakkapohjalle ja ripottele viinimarjat päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes mascarponetäyte on hyytynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)