sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Triokakku

Ulkomaisissa blogeissa näkee usein Neapolitan cake -nimisiä kakkuja. Niissä on vaalea/valkoinen, vaaleanpunainen ja suklainen pohja tai täyte. Ihastuin tähän kolmivärisyyteen ja niinpä kehittelin siitä oman versioni. Näin suomalaisuuden näkökulmasta ajateltuna nimesinkin sen trio-kakuksi. Mehevä suklaapohja vanilja-, mansikka- ja suklaatäytteellä.
 
Käytin kakun täytteessä mascarponea, taas kerran. Mascarponesta tulee niin ihana maku, että se kuuluukin lempiraaka-aineisiini. Kaupan hyllyiltä on jo pitkään löytynyt laktoositontakin mascarponea, mikä on suuri plussa!
 
Ps. Näistä kuvista jotenkin katosi värit, todellisuudessa täytteet olivat voimakkaampia väriltään. Esimerkiksi tuo mansikkatäyte näyttää kuvissa liki valkoiselta vaikka oli todellisuudessa ihanan vaaleanpunainen.
 
 
 
 




 
 
 
 
Triokakku
  • riittävyys: 12-16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan n. 20-22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
 
täyte:
3,5 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3 rkl sokeria
1 dl mansikkasurvosta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
suklaahippuja
nonparelleja
 
 
 
Leivo kakkupohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon mascarpone ja sokeri. Jaa vaahto kolmeen osaan. Sekoita yhteen mansikkasurvos, toiseen sulatettu suklaa sekä kaakaojauhe ja kolmanteen vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku: alimpana suklaatäyte, sitten mansikka ja viimeisenä vanilja.
 
Viimeistele. Koristele kakku suklaahipuilla ja nonparelleilla.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja kuvat ovat erittäin hienoja! Nuo eriväriset kerrokset tuovat mielestäni näyttävyyttä, eikä "värikato" haitaa tippaakaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)