keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Taivaallinen minttusuklaakakku

En tule varmasti koskaan kyllästymään suklaaseen. On vaikea kuvitella parempaa leivonnan raaka-ainetta. Tällä kertaa tein kakun suklaisella pohjalla, minttutäytteellä ja suklaaganachella, ideani hain Pullahiireltä. Kakku oli aivan taivaallista, minttu ja suklaa ovat kyllä mahtava pari. Kakun koristelu on taas hyvin samalla tavalla tehty kuin useimmissa viime aikojen kakuissani. Olen niin rakastunut tuohon valuvaan kuorrutteeseen... Tästä kakusta ei kuitenkaan valitettavasti tullut ulkonäkönsä puolesta taivaallinen kiireestä johtuen. Voin silti taata, että maku oli hurmaava! (Ja kuten kuvan voikukista huomaa, kakku ei ole tänään tehty...)
 
 
 
 
 
 
 
 
Minttusuklaakakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: kaksi noin 22 cm kakkuvuokaa voideltuna
kakkupohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
5 dl maitoa
120 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
75 g valkosuklaata
1-2 tl piparminttuaromia
vihreää elintarvikeväriä
 
suklaaganache:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
 
koristeluun:
muutama pala tummaa suklaata
 
 
Aloita kakkupohjasta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita 2,5 dl maitoa ja kananmunat tasaiseksi seokseksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Mittaa loppu maito ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa. Lisää seos taikinan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Jaa taikina kahteen vuokaan. Paista 175 asteessa (kiertoilmalla noin 150 asteessa) noin 20-25 minuuttia. Tikkuun ei saa jäädä taikinaa, mutta kakkupohjat jäävät meheviksi. Jäähdytä.
 
Täytä kakku. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita valkosuklaa ja rahka joukkoon. Mausta makusi mukaan mintulla ja värjää vihreäksi. Ota pieni osa sivuun pursotuksia varten. Aseta toinen pohjista tarjoiluastialle, levitä päälle puolet täytteestä ja nosta toinen pohja päälle. Levitä loppu täyte kakun reunoille.
 
Viimeistele. Sulata tummaa suklaata ja pursota leivinpaperille suklaakoristeita. Anna jähmettyä jääkaapissa. Rouhi ganachen tumma suklaa ja kiehauta kerma. Kaada kerma suklaan päälle ja odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakulle. Anna ganachen jähmettyä.
 
Pursota lopusta täytteestä 12 ruusuketta ja aseta jokaiseen suklaakoriste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)