perjantai 13. marraskuuta 2015

Suolapähkinäcookies

Perjantai-iltaan sopivia cookieita taas tällä kertaa... Lisäsin perustaikinaan suolapähkinöitä tuomaan makua ja rakennetta, ja ne sopivatkin cookieihin täydellisesti.



 





Suolapähkinäcookies
  • riittävyys: 30 cookieta, halkaisija noin 5-6 cm
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: tiiviissä rasiassa ainakin 5 päivää, huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vinkki: saat eilisestä cookiesta kuin tuoreen lämmittämällä sitä mikrossa hetken
 
170 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
50 g = noin 0,5 dl sokeria
1 kananmuna
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
75 g valkosuklaahippuja
75 g tumma suklaa -hippuja
50 g suolapähkinöitä rouhittuna
 
 
Tee taikina. Vaahdota voi ja sokerit, lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon suklaahiput ja pähkinät. Taikinan kuuluu olla paksua. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, kauemminkin voi pitää.
 
Paista cookiet. Pyörittele taikinasta palloja ja nostele ne leivinpaperin päälle pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää tilaa. Tästä taikinasta tulee 2-3 pellillistä. Paista cookiet pelti kerrallaan 175 asteessa noin 8-10 minuuttia. Valmiit cookiet ovat keskeltä todella pehmeitä ja jopa raakoja, reunat ovat vain hieman kiinteytyneet. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, lämpimät cookiet hajoavat herkästi.
 
 
Vinkit:
1) Älä laita liikaa jauhoa; jos et omista vaakaa, mittaa tarkasti äläkä ravistele jauhoja tiiviisti mittaan.
2) Anna taikinan levätä jääkaapissa; muuten saat todella matalia littana-cookieita.
3) Älä litistä taikinapalloja!
4) Uskalla ottaa miltei raa'at cookiet pois uunista; reunat ovat vain hieman kiinteytyneet kun ne ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)