lauantai 31. lokakuuta 2015

Sitruunainen mansikkatrifle

Triflet ovat niin ihania ja näyttäviä leivonnaisia. Päädyin tekemään tämän herkun mitä kaapista löytyy -periaatteella, ja hyvää tuli niinkin. Triflen kakkupohja on suklainen, täytteenä mascarponevaahtoa ja sitrusmarinoituja mansikoita. Yleensä trifle tehdään kakkupohjan jämistä, mutta minulla tuppaa aina käymään niin, että tarvitsen uuden kakkupohjan sitä varten... Kääretorttupohja onneksi valmistuu helposti ja nopeasti.
 
 
 
 


 
 
 
 
Sitruunainen mansikkatrifle
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti + korkea astia (minulla korkeus 15 cm, halkaisija 14 cm)
 
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
noin 2 rkl sokeria
8 dl mansikoita
1 sitruunan mehu
 
koristeluun:
kakkupohjan muruja
 
 
Aloita marinoimalla täytteen mansikat. Sekoita viipaloitujen mansikoiden joukkoon sitruunamehu ja jätä maustumaan.
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
Kokoa trifle. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon mascarpone, vanilja ja sokeri. Leikkaa kääretorttupohjasta astian pohjan kokoisia paloja, käytä myös rippeet. Minä sain 6 enemmän tai vähemmän ehjää pohjapalaa. Aseta kerros kakkupohjaa vuokaan, päälle vaahtoa ja mansikoita. Kokoa trifle näin. Viimeistele ylin kerros mascarponevaahdolla ja kakkumuruilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)