lauantai 3. lokakuuta 2015

Pieni aprikoosi-suklaakakku

Tämän kakun makumaailma on hyvin klassinen, mutta kakku oli silti ihanaa. Aprikoosi ja suklaa ovat perinteinen yhdistelmä, ja ne pääsivät kakkuun. Kakkupohja on todella helppo valmistaa, mutta lopputulos on aivan ihana. Kerma-aprikoositäyte raikastaa tummaa, suklaista pohjaa sekä kuorrutetta juuri sopivasti.
 
 
 
 


 

 
 
 
 
Pieni aprikoosi-suklaakakku
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
35 g voita tai margariinia
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna
0,75 dl kuumaa kahvia
 
täyte:
1,5 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
aprikoosihilloa
 
kuorrute:
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl maitoa
 
koristeluun:
esim. pähkinöitä
 
 
Aloita kakkupohjasta. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito, muna ja kahvi. Vatkaa taikina sähkövatkaimella sileäksi (noin 1 min). Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle tuorejuustoa ja puolet kermavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sille loput täytteet. Aseta viimeinenkin pohja päällimmäiseksi. Nosta kakku jääkaappiin.
 
Viimeistele. Sulata suklaa. Mittaa voi ja maito kattilaan ja kiehauta. Sekoita seos suklaasulan joukkoon. Kaada kuorrute kakulle, levitä lastalla. Koristele kakku pähkinöillä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)