keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Mustikkaleivokset

Tässä hieman erilaisempi mustikkaresepti. Leivokset leikataan kääretortusta ja koristellaan mustikalla. Helpot valkosuklaaviuhkat tuovat näyttävyyttä leivoksiin ja myös maistuvat hyvältä.






 
 
 

 
 

Mustikkaleivokset
  • riittävyys: noin 8 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
2 dl mustikoita
1,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
koristeluun:
100 g valkosuklaata


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Survo mustikat. Ota pari ruokalusikallista sivuun. Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto joukkoon hiljaisella teholla. Sekoita mustikkasurvos ja sokerit joukkoon käännellen, maista sopiva makeus. Avaa kääretorttu. Käännä kääretorttu ympäri ja piirrä päälle tulevalle puolelle aaltoja kastamalla suti mustikkasurvokseen. Käännä levy takaisin ja levitä täyte sille. Rullaa tiukaksi ja laita asettumaan jääkaappiin.
 
Tee koristeet. Piirrä leivinpaperille 8 puoliympyrää. Sulata valkosuklaa ja levitä se puoliympyröille. Kasta esim. veitsenkärki mustikkasurvokseen ja kuvioi puoliympyrät. Nosta koristeet pakastimeen jähmettymään.
 
Viimeistele. Leikkaa kääretorttu 8 leivokseksi - toinen pää vino ja toinen suora. Irrota valkosuklaakoristeet leivinpaperista. Nosta koristeet tarjoiluastialle ja asettele leivokset niiden päälle.

2 kommenttia:

  1. Harmi, kun olen kerennyt jo syödä kaikki keräämäni mustikat.

    Kiitos arvontavoitosta:
    http://heidinhullutuksia.blogspot.fi/2015/10/leivontaa-rakkaudella-blogin.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varmasti soveltaa esim. puolukoihin lisäämällä sokeria ja vaikkapa valkosuklaatakin täytteeseen. :) Eipä mitään, arvonta on aina kiva juttu blogin arkeen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)