maanantai 5. lokakuuta 2015

Makea kinuskipiirakka

Välillä raikkaat leivonnaiset ovat paikallaan, mutta välillä tekee mieli myös jotain todella makeaa. Tämä piiras on juuri sitä. Makea kinuskikerros kätkee sisälleen mehevän suklaapohjan. Tarvitseeko muuta enää sanoa?
 
 
 
 
 
 
 
 
Makea kinuskipiirakka
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
koristeluun:
mintunlehtiä

Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Tee kinuski. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta puoliteholla noin 10 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Tarkoitus ei kuitenkaan ole keittää kovaa kinuskia, joten älä keitä liikaa. Anna kinuskin jäähtyä rauhassa, kunnes se on helppo levittää piirakan päälle ja reunoille.
 
Viimeistele mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)