torstai 1. lokakuuta 2015

Luumupiirakka rahkatäytteellä

Saimme naapureilta ison kulhollisen luumuja, ja tekihän niistä mieli jotain leipoa. Päädyin sitten tällaiseen simppeliin piirakkaan, jonka ehtii tekemään myös koeviikon kiireissä... Tämäkin olikin ensimmäinen kokemukseni luumuista piirakassa, ja lopputulos oli  todella herkullinen.




 
 
 

Luumupiirakka rahkatäytteellä
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 35 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa, kelmulla suojattuna
  • vuoka: piirakkavuoka, halkaisijaltaan noin 27 cm, voideltuna
 
pohja:
125 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
täyte:
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3-4 dl luumuja pilkottuna
 
 
 
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Taikinan kuuluu olla tässä vaiheessa murumaista. Ota taikinasta yksi kolmasosa sivuun, se tulee murupäälliseksi. Lisää taikinan joukkoon piimä tai jogurtti ja muna, sekoita. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Sekoita rahkaan sokerit ja muna. Levitä seos taikinan päälle. Levitä luumut tasaisesti rahkaseoksen päälle ja ripottele viimeisenä murutaikina. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Pinta ei tummu juurikaan, joten kurkkaa piirakan pohjaa kypsyyttä miettiessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)