tiistai 13. lokakuuta 2015

Kuvioitu lakkakääretorttu

Kääretortusta saa hauskan näköisen pienellä vaivalla. Tällä kertaa täytin kakun mascarponevaahdolla ja lakoilla. Oli ihana yllätys löytää lakkapurkki pakastimen pohjalta! Kääretorttuun voi tehdä vaikka minkälaista kuviota, mutta tällä kertaa päädyin melkoisen vapaamuotoiseen kiehkurakuvioon.





 

 


 
Kuvioitu lakkakääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kaakaojauhetta
  
täyte:
100 g mascarponea
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl lakkoja
 
koristeluun:
tomusokeria


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Ota puoli desiä taikinasta sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe. Laita taikina pakastuspussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota leivinpaperin päälle kuvioita. Paista 225 asteessa noin 1 min. Kaada taikina koristeiden päälle ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokeri. Survo lakkoja hieman. Avaa kääretorttu ja aseta se niin, että kuviot ovat pöytää vasten. Levitä täytteet päälle ja rullaa kääretorttu. Laita asettumaan hetkeksi viileään.
 
Viimeistele. Koristele kääretorttu sihdatulla tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)