tiistai 27. lokakuuta 2015

Halloween-piiras

Halloween lähestyy ja sitä fiilistellään jo täällä bloginkin puolella. Sain idean suklaapiirakasta hämähäkinseitillä, ja sitä lähdinkin toteuttamaan. Resepti on siitä kiva, että tekeminen sujuu ilman vatkaamista ja piirakka on helppo valmistaa. Tein koristeeksi sokerimassasta ihanan - vai kamalan - hämähäkin, mutta sen voi jättää poiskin.




 



 
 
Halloween-piiras
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 45 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohjataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
1 kananmuna

kuorrute ja koristelu:
75 g tummaa suklaata
10 g voita tai margariinia
2 rkl maitoa
25 g valkosuklaata
keltaista elintarvikeväriä
(ruskeaa sokerimassaa)
Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, vesi ja kaakaojauhe kattilassa. Lisää voiseos, maito ja kananmuna kuivien aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa. Käännä oikein päin ja jätä jäähtymään kuorrutteen teon ajaksi.
 
Kuorruta piiras. Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Pilko tumma suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna voi ja maito, lisää tummasuklaasulan joukkoon. Sekoita kunnes seos on tasaista. Levitä suklaakuorrute piiraan päälle. Värjää valkosuklaa keltaiseksi. Pursota valkosuklaasta seitti piirakan päälle ja vedä lopuksi ohuella veitsellä tai tikulla piiraan ulkoreunoilta keskelle, jotta saat kauniin marmoroinnin. Anna suklaapiiraan jähmettyä ja jäähtyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)