torstai 29. lokakuuta 2015

Halloween-juustokakku

Tässä halloweeniin sopivassa juustokakussa on rutkasti suklaata - mikä sopisikaan sen paremmin pimenevään syysiltaan? Hauskat haamukoristeet pursotetaan kermavaahdosta, joten vaikeuksia ei tämän kakun kanssa pitäisi tulla. Juustokakkua ei paisteta uunissa, mutta se on silti liivatteeton.
 
 
 
 


 
 
 
 
Suklainen halloween-juustokakku
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
suklaakakkupohja:
40 g voita tai margariinia
15 g tummaa suklaata
2 rkl öljyä
0,6 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia (ranskankermakin käy)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
 
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
 
suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
 
haamukoristeet:
1 dl kermaa
suklaata, lakritsia tms. silmiksi
 
 
Aloita leipomalla suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja valkosuklaasula. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli.
 
Viimeistele kakku ganachella. Rouhi suklaa, kiehauta kerma. Kaada kerma suklaan päälle ja odota pari minuuttia. Nosta kakku varovasti vuoasta tarjoilulautaselle. Sekoita tasaiseksi ja valuta kakun päälle. Anna jähmettyä.
 
Koristele haamuilla. Vaahdota kerma ja lusikoi se pakastuspussiin. Leikkaa kulmasta pala pois ja pursota kakun päälle haamuja. Aseta esimerkiksi suklaahiput silmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)