tiistai 1. syyskuuta 2015

Viinimarjakääretorttu vaniljakreemillä

Äitini toivoi minun leipovan perinteisen kääretortun viinimarja-vaniljakreemitäytteellä. Kauaa ei tarvinnut miettiä, kun päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Kääretortusta tuli todella perinteinen mutta silti herkullinen. Tein kreemin keijusta, mutta oikealla voilla tulee varmasti vielä parempi. Ei sillä että keijustakaan tehty huonoa olisi, hyvin meni kaupaksi...




 
 
 
 

 
Viinimarjakääretorttu vaniljakreemillä
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
50 g voita tai margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
maitoa
2-3 dl viinimarjoja
 
koristeluun:
tomusokeria


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.

Täytä kääretorttu. Sekoita pehmeää voita ja tomusokeria, kunnes ainekset sekoittuvat keskenään. Lisää tarvittaessa maitoa, jos ainekset eivät tunnu sekoittuvan. Mausta vaniljasokerilla. Survo viinimarjoja hieman haarukalla. Avaa rullattu kääretorttu, levitä päälle kreemi. Levitä kevyesti survotut viinimarjat kreemin päälle. Rullaa kääretorttu ja laita asettumaan hetkeksi kylmään.
 
Viimeistele. Koristele kääretorttu sihdatulla tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)