tiistai 8. syyskuuta 2015

Valkosuklaiset viinimarjamuffinit

Viinimarjapensaat puskevat marjoja kovalla vauhdilla, ja halusin leipoa niistä jotain. Arki-illan kiireessä ihmeisiin ei ollut aikaa, joten päädyin muffineihin. Sovelsin vakioreseptiäni lisäten siihen valkosuklaata tasapainottamaan viinimarjojen kirpeyttä. Yhdistelmä olikin täydellinen! Viimeistelin muffinit vielä sulatetulla valkosuklaalla ja muutamalla viinimarjalla.

 




 
 
 
 
Valkosuklaiset viinimarjamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen korkeintaan 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: nelisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
 
muffinitaikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
2-3 dl viinimarjoja
50 g valkosuklaarouhetta
 
koristeluun:
50 g valkosuklaata
viinimarjoja
 
 
Leivo muffinit. Sekoita munat ja sokeri keskenään, älä vatkaa. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viinimarjat ja valkosuklaarouhe taikinaan viimeisenä, kääntele sekaisin. Jaa taikina vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Muffinit jäävät pinnalta melko vaaleiksi.
 
Koristele sulatetulla valkosuklaalla ja viinimarjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)