sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vadelmainen mascarpone-suklaakääretorttu

Kokeilin jokin aika sitten herkullista suklaa-vadelmakääretorttua. Laitoin täytteeseen myös mascarponea, ja se sopikin ihanasti! Kääretortut ovat mielestäni herkullisia leivonnaisia ja niitä voi varioida todella monella tapaa. Kokeilin koristelussa myös kahta erilaista tyyliä: halkaisin kääretortun ja koristelin toisen puolen tomusokerilla, toisen tummalla kaakaojauheella. Pienellä muutoksella tulikin kaksi erinäköistä kääretorttua. Tomusokerilla hunnutettu on jotenkin keveämmän näköinen, mutta kaakaokin sopii kivasta pimenevien syysiltojen herkutteluun.
 
 
 

 



 

 
 


Vadelmainen mascarpone-suklaakääretorttu
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
 
kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
1 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
noin 2 rkl sokeria
1-2 dl vadelmahilloa
 
koristeluun:
tomusokeria tai kaakaojauhetta
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota peltiä vasten ollut leivinpaperi kääretortusta. Laita leivinliina pohjan päälle ja rullaa pohja tiukaksi rullaksi. Näin kääretorttu ei halkeile täytön jälkeen rullattaessa. Anna jäähtyä rauhassa.
 
Täytä kääretorttu. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon mascarpone, vanilja ja sokeri. Maista sopiva makeus. Avaa rullattu kääretorttu ja levitä sille ohut kerros vadelmahilloa. Levitä mascarponevaahto hillon päälle. Rullaa kääretorttu ja nosta se vetäytymään jääkaappiin.
 
Viimeistele. Koristele kääretorttu joko kaakaojauheella tai tomusokerilla sihdaten.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)