torstai 17. syyskuuta 2015

Täydellinen puolukkajuustokakku ilman liivatetta

Törmäsin Suklaapossun blogissa aivan mielettömän herkullisen näköiseen juustokakkureseptiin. Valitettavasti juustokakku sisälsi liivatetta, mutta päätin tarttua tuumasta toimeen ja toteuttaa siitä oman version. Kakun pohjana on ohut suklaakakkupohja, täytteessä maistuu valkosuklaa ja kakun kruunaa ihana puolukkahilloke. Kakku hyytyi todella hyvin yön aikana ja maistui aivan taivaalliselta! Tässä taas todiste, ettei liivatetta aina tarvita... Kakkua olisi voinut vain syödä ja syödä, kaikki maut olivat tasapainossa - en turhaan kutsu sitä täydelliseksi!
 
 
 
 
 
 



 
 
 
Puolukkajuustokakku ilman liivatetta
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1 h + jähmettyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm (irtopohja)vuoka voideltuna
 
suklaakakkupohja:
40 g voita tai margariinia
15 g tummaa suklaata
2 rkl öljyä
0,6 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia (ranskankermakin käy)
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
 
juustokakkutäyte:
2,5 dl flora vispiä
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
 
puolukkahilloke:
120 g = 2 dl puolukoita
0,6 dl hillosokeria
3 rkl vettä
 
 
Aloita leipomalla suklaakakkupohja. Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, jogurtti, kananmuna ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Tee täyte. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Aseta jäähtynyt kakkupohja takaisin vuokaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja valkosuklaasula. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Laita asettumaan jääkaappiin yön yli.
 
Viimeistele kakku puolukkahillokkeella. Keitä marjoja, sokeria ja vettä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan. Levitä hilloke kakun päälle.
 
Jos et käyttänyt irtopohjavuokaa, olisi hyvä olla neljä kättä. Nosta kakku varovasti kelmureunojen avulla pois vuoastaan. Irrota kelmut ja tasoittele kakun reunaa tarvittaessa.

2 kommenttia:

  1. Kävin blogissasi vilkaisemassa jo jokin päivä sitten, mutta nyt vasta ehdin kommentoimaan. Kiva, että ohjeestani oli sinulla iloa. On kyllä ihanan näköinen kakkupala, maistaisin mielelläni yhden palan, tai kaksi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :) Sinulla on aina niin ihania ja inspiroivia reseptejä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)