maanantai 21. syyskuuta 2015

Snickers-kakku

Luvassa suklaata, kinuskia ja suolapähkinöitä! Tämä simppeli kakkuversio snickers-suklaasta ei jätä ketään kylmäksi. Pehmoisen suklaapohjan päällä makeaa kinuskia, ihania suolapähkinöitä ja loppusilaukseksi vielä suklaakuorrute - ai että, aikamoista herkkua. Ideani sain Ruokailmiö-blogista, mutta päädyin hieman yksinkertaistamaan kakkua jättämällä yhden kerroksen pois. Halusin myös makean kinuskin rinnalle enemmin tummaa kuin maitosuklaata, ja tämä oli hyvä valinta. Näin kakusta ei tullut liian makeaa ja tasapaino säilyi.
 
Laitoin kakun suklaakerrokseen 160 g tummaa suklaata ja 50 g voita, mutta siitä tuli liian kova. Korjasinkin tämän kohdan alla olevaan ohjeeseen, jotta kakun leikkaaminen onnistuu siistimmin. Tästä johtuen en saanutkaan onnistunutta palakuvaa, mutta voitte varmasti silti kuvitella kakun herkullisuuden.




 





 
Snickers-kakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakkupohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
75 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
 
kinuskikerros:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
100 g suolapähkinöitä
 
suklaakerros:
150 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
2 rkl maitoa
 
 
Aloita leipomalla kakkupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi, sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon voisula, maito ja siivilöidyt kuivat aineet varovasti käännellen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 170 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Annan kakun jäähtyä rauhassa ja kumoa sitten vuoastaan.
 
Tee kinuski. Sekoita fariinisokeri ja kuohukerma kattilassa, kuumenna seos kiehuvaksi. Pienennä lämpöä noin puoliteholle. Keitä kinuskia noin 3-5 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Älä kuitenkaan keitä kovaksi, sillä muuten kakku on hankala leikata. Jäähdyttele seosta muutama minuutti ja kaada se sitten kakkupohjan päälle. Ripottele kinuskin päälle suolapähkinöitä. Laita jääkaappiin suklaakerroksen teon ajaksi.
 
Viimeistele suklaakerroksella. Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kuumenna maito ja voi, älä kuitenkaan kiehauta. Kaada seos suklaasulan joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi, oiva väline tähän on vispilä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)