sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Puolukka-omenapiirakka

Tässä piirakassa yhdistyvät syksyiset raaka-aineet eli puolukka ja omena. Piirakasta saa todella näyttävän kun malttaa käyttää hetken puolukoiden ja omenasiivujen asetteluun. Piirakka on muutenkin kaikin puolin näppärä: mitään ei tarvitse vatkata ja piirakka on helppo ja nopea tehdä. Laitoin puolukoiden ja omenan kaveriksi tuorejuustotäytteen, joka pehmensi kivasti puolukan happamuutta. Pohjassa on ruisjauhoja tuomassa rakennetta, mutta ne voi korvata vehnäjauhoilla.




 

 
 
 
 
Puolukka-omenapiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 25 min + passiivinen 25 min
  • säilyvyys: kolme, neljä päivää jääkaapissa
  • vuoka: 27 cm piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 omenaa
noin 3 dl puolukoita
 
 
Aloita piirakkapohjasta. Pehmitä voita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri, lisää sitten kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
 
Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta omenoita ja puolukoita. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Asettele puolukoista kolme sektoria. Leikkaa omena siivuiksi ja asettele nekin täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)