keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pähkinäinen omenapiirakka

Mielessäni on kummitellut pitkään ajatus ihanan pehmoisesta omenapiirakasta pähkinöillä höystettynä. Saatuani Primalta piirakkavuoan tuli sopiva tilaisuus kokeilla piirakkaa. Se onnistui aivan täydellisesti! Pohja oli ihanan kuohkea ja pehmoinen, omena toi makua ja päälle ripoteltu pähkinämuruseos kruunasi koko piirakan. Olin ajatellut tarjoilevani piirakan vaniljajäätelön kera, mutta sitä ei pakastimesta löytynytkään. Päätin sitten kokeilla creme brulee -jäätelöä piirakan kanssa, ja se sopi paremmin kuin hyvin! Piirakka ei pahastunut jääkaappisäilytyksestäkään vaan pysyi ihanan mehevänä.








 


 
Pähkinäinen omenapiirakka
  • riittävyys: noin 16 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 20x38 cm (irtopohjainen) piirakkavuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
piirakkataikina:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
 
päälle:
1-2 omenaa
 
pähkinämuruseos:
100 g maapähkinöitä
0,5 dl (fariini)sokeria
50 g voita tai margariinia
0,5 tl kanelia
 
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maito ja voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Kuutio omenat pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinät tehosekoittimella pieneksi rouheeksi. Sekoita pähkinärouhe, voi, sokeri ja kaneli nyppien tasaiseksi. Ripottele omenakuutiot ja muruseos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ja tarjoile jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)