tiistai 29. syyskuuta 2015

Mansikka-suklaakakku marengeilla

Tästäkin kakusta on jo aikaa... Tuntuu että reseptejä on enemmän kuin ehdin kirjoittaa! Sain inspiraation tähän kakkuun Sweetapolitalta, tosin resepti oli täysin erilainen. Kirjavat marengit kiinnittivät huomioni ja niiden ympärille lähdinkin kokoamaan kakkua. Kakusta tuli melko yksinkertainen, mutta silti todella herkullinen ja kaunis.




 
 








Mansikka-suklaakakku marengeilla
  • riittävyys: 16-20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2-3 h + passiivinen 2 h + marengit
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan n. 20-22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
pohja:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl ranskankermaa
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
 
täyte:
6 dl mansikoita
2,5 dl flora vispiä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
suklaaganache:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
 
koristeluun marenkeja:
1 valkuainen
0,5 dl sokeria
punaista ja sinistä elintarvikeväriä
 
 
 
Aloita marengeista. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri. Jaa vaahto kahteen astiaan. Sekoita toiseen punaista ja toiseen sinistä elintarvikeväriä. Pursota ensin sinisiä erikokoisia marenkeja leivinpaperille ja lisää sitten pursotinpussiin vaaleanpunainen massa. Älä pese pursotinpussia välissä! Näin tehdessä saat ensin kirjavia marenkeja ja ne muuttuvat pikkuhiljaa puhtaan vaaleanpunaisiksi. Paista marenkeja 100 asteessa noin 2 h. Jätä ne sitten kuivumaan yön yli uuniin uuninluukku auki.
 
Leivo kakkupohja. Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä sekoita liikaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta meinaa palaa. Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa se sitten. Käännä kakku oikein päin ja anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Survo mansikat. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Ota kolmasosa talteen reunojen kuorruttamista varten. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoiluastialle, levitä sen päälle puolet mansikkasurvoksesta ja puolet kermavaahdosta. Laita sitten päälle toinen pohja ja loput täytteet. Nosta viimeinenkin pohja päälle. Levitä sivuun otettu kermavaahto kakun reunoille. Nosta jääkaappiin.
 
Viimeistele. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Jätä odottamaan viideksi minuutiksi ja sekoita sitten tasaiseksi. Jos ganache on kovin löysää, odota hetki ennen kakun päälle kaatamista. Levitä ganache sitten kakulle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Viimeistele marengeilla ganachekuorrutteen jähmetyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)