perjantai 4. syyskuuta 2015

Loppukesän marenkimaljat

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä...
 
Tänään ainakin täälläpäin Suomea aurinko paistoi ja oli ihan helteinen keli. Kauheasta flunssasta kärsiessäni mieleeni tulivat oitis muutama viikko sitten tekemäni marenkimaljat. Ne ovat jotain niin kesäistä, täydellinen aterian päätös.
 
 
 


 
 
 
 
 
Loppukesän marenkimaljat
  • riittävyys: 4 jälkiruokamaljaa
  • valmistusaika: (jos marenkeja ei lasketa) aktiivinen 20 min
  • säilyvyys: pelkät marengit säilyvät viikkoja huoneenlämmössä, mutta kokoa maljat vasta juuri ennen tarjoilua
 
 
noin 0,5 l marenkeja; kaupasta ostettuja tai itse tehtyjä
 
marengit:
1 valkuainen
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
 
kaupasta ostettua tai itsetehtyä suklaakastiketta 0,5-1 dl
 
helppo suklaakastike:
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
40 g tummaa suklaata rouhittuna
 
 
lisäksi:
1 dl kermaa
1 dl viinimarjoja
1 dl mustikoita
 
 
Leivo marengit. Jos sinulla on jo marenkeja, hyppää seuraavaan kohtaan. Vaahdota valkuainen kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri (ja vaniljasokeri) vähitellen samalla vatkaten. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Valmis vaahto ei valu kallistetun kulhon pohjalla. Lusikoi tai pursota massasta pienehköjä, halkaisijaltaan noin 1-2 cm marenkeja leivinpaperin päälle pellille. Paista 100 asteessa kaksi tuntia ja sammuta sitten uuni. Anna olla jälkilämmössä ainakin tunti tai pari, vaikka yönkin yli.
 
Jos sinulla ei ole suklaakastiketta, tee se. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin pari minuuttia kunnes seos paksunee.
 
Kokoa marenkimaljat. Laita maljojen tai lasien pohjalle hieman marenkeja murustettuna, sitten kermavaahtoa, hieman marjoja, taas marenkimuruja, kermavaahtoa, lopuksi suklaakastiketta. Viimeistele lopuilla marjoilla ja kokonaisella marengilla, tarjoile mielellään heti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)