tiistai 15. syyskuuta 2015

Blogin 2-vuotiskakku

Kaksi vuotta olen kirjoitellut reseptejä ja jakanut ne tänne teidän käytettäväksenne. Täytyy myöntää, että minulla on edelleen yhtä suuri innostus kuin alussa. Ei ole mitään mahtavampaa kuin leipoa sesonkiaineksista jotain ihanaa ja sitten jakaa se teidän kanssanne! Blogini synttäreiden kunniaksi leivoin kakun syksyisillä raaka-aineilla. Kakkupohja on suklainen, täytteenä maistuu viinimarja ja omena kinuskin kera ja kakun viimeistelee täyteläinen suklaaganache. Kokeilin kakkuun myös kandeerattuja omenia ja viinimarjoja, ne tuovat kakkuun syksyisten kylmien aamujen tunnelmaa.
 
Muistakaa myös osallistua arvontaan!
 



 

 
 
 
 
Syyskakku kandeeratuilla koristeilla
  • riittävyys: noin 12-14 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2 h + passiivinen 2-3 h + koristeiden teko
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 22 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
omenahilloke:
2 omenaa
1 rkl sokeria
tilkka vettä

kostutus:
1 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

täyte ja kuorrute:
annos kinuskikastiketta
2,5 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
omenahilloketta
5 dl viinimarjoja
 
suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

koristeet:
1 valkuainen
sokeria
muutama pieni omena
viinimarjaterttuja
viinimarjanlehtiä
 
 
Aloita tekemällä kandeeratut koristeet. Aseta leivinpaperi pellille. Laita valkuainen pieneen kulhoon ja toiseen kulhoon sokeria. Sivele omenille, viinimarjatertuille ja lehdille huolellisesti valkuaista. Kasta ne sokerissa ja nosta leivinpaperille. Koristeiden kuivattamisen voi tehdä joko uunissa tai jättämälle ne huoneenlämpöön. Jos sinulla on aikaa, jätä koristeet kuivumaan pöydälle vuorokaudeksi. Nopeammin ne kuivuvat uunissa: Laita koristeet uuniin 30 asteeseen ja kuivata siellä, kunnes ne ovat kovettuneet ja kuivuneet. (Katso kuvat alempaa.)
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kinuskikastike sekä omenahilloke. Sekoita sokeri ja kerma kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä puoliteholla noin 10 minuuttia kunnes rakenne hieman paksunee, mutta älä keitä kinuskiksi asti. Jäähdytä. Pilko omenat ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä omenanpaloja, kunnes ne pehmenevät ja hajoavat. Survo sitten tasaisemmaksi ja jätä jäähtymään.
 
Täytä kakku. Survo viinimarjat ja sekoita omenahillokkeen joukkoon. Vaahdota kerma, sekoita siihen rahka ja sokerit. Ota vaahdosta kolmasosa talteen kuorruttamista varten. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta alin pohja vuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla. Levitä pohjalle puolet viinimarja-omenasurvoksesta, puolet vaahdosta ja puolet kinuskikastikkeesta. Nosta uusi pohja päälle, kostuta, levitä loppu survos, vaahto sekä kinuski. Nosta viimeinen pohja päälle ja kostuta sekin. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin mielellään vähintään tunniksi lepäämään.
 
Viimeistele kakku. Rouhi suklaa kuumuuden kestävään astiaan. Kuumenna kerma miltei kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle, jätä odottamaan. Levitä loppu rahkavaahto kakun reunoille. Sekoita sitten suklaaganache tasaiseksi. Kaada sitä kakun päälle ja auta ganachea valumaan myös kakun reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Koristele kakku kandeeratuilla koristeilla suklaaganachen jähmetyttyä.
 
 

 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)