tiistai 4. elokuuta 2015

Valkosuklainen mustikkatäytekakku

Kesä.
 
Se sana tuo mieleen paljon. Järvi puulaitureineen, riippumatto kirsikkapuiden varjossa. Paahteinen aurinko ja huuhtovat ukkoskuurot. Loma ja huolettomuus. Metsä linnun laulujen siivittämänä.
 
Näiden kaikkien lisäksi myös marjat ovat hyvin olennainen osa kesää. Mansikat, mustikat, vadelmat, viinimarjat, karviaiset ja puolukat. On ihanaa mennä takapihalle mustikkametsään ja nautiskella luonnon antimista. Kaikeksi onneksi metsän herkkuja on helppo hyödyntää myös leivonnassa. Tuoreet mustikat saivat seurakseen suklaisen kakun valkosuklaavaahdolla. Herkullista ja simppeliä - juuri kesään sopivaa.
 
 
 
 


 
 
 
 
Valkosuklainen mustikkatäytekakku
  • riittävyys: noin 6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee kakku 22 cm vuokaan
pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte ja kuorrute:
noin 4 dl mustikoita
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
 
koristeluun:
mustikoita
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Täytä kakku. Survo mustikat. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma ja sekoita rahka sen joukkoon. Ota vaahdosta puolet sivuun kuorruttamista varten ja mausta se sokerilla. Sekoita loppuun vaahtoon valkosuklaa.
 
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista takaisin kakkuvuokaan. Levitä sen päälle puolet mustikkasurvoksesta ja puolet valkosuklaavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sille loput täytteet. Nosta viimeinenkin pohja vuokaan. Jätä kakku vetäytymään jääkaappiin mielellään tunniksi.
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Levitä sokerilla maustettu rahkavaahto kakun päälle ja reunoille. Asettele koristeeksi tuoreita mustikoita.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)