torstai 20. elokuuta 2015

Täydellinen porkkanakakku

Vihdoin se paras resepti on löydetty! Olen kokeillut erilaisia porkkanakakkureseptejä, mutta mieleistäni ei ole löytynyt. Olin jo luopunut toivosta ja päättänyt jättää porkkanakakun sikseen. Hyvä ystäväni oli kuitenkin tulossa kylään ja toivoi saavansa porkkanakakkua, joten päätin vielä kerran yrittää - ja hyvä että yritinkin!
 
Resepti on Painted By Cakes -blogin Emmalta. Kuten hän lupailikin, kakku oli todella pehmeää ja mehevää, ihanan porkkanaista. Tästä ei porkkanakakku voi enää mennä paremmaksi!
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Täydellinen porkkanakakku
  • riittävyys: noin 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: 15 cm kakkuvuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
 
kakkutaikina:
2,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 tl kanelia
250 g hienoa porkkanaraastetta
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä

täyte ja kuorrute:
150 g voita tai margariinia
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
400 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
 
koristeluun:
noin 50 g tummaa suklaata
mintunlehtiä


Leivo kakkupohja. Sekoita sitruunamehu/etikka ja maito. Maidon on tarkoitus juoksettua. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään porkkanaraaste, kananmunat, maitoseos ja öljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 h. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten. Anna jäähtyä kokonaan.

Täytä kakku. Vatkaa voi, 1,5 dl tomusokeria, vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi kreemiksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria. Kääntele kreemin sekaan tuorejuustoseos. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta alin pohja tarjoilulautaselle, levitä sille neljäsosa täytteestä. Nosta toinen pohja päälle, levitä sille lopusta täytteestä kolmasosa. Nosta viimeinenkin pohja päälle ja levitä loppu tuorejuustokreemi kakun reunoille ja päälle.
 
Tee koristeet ja viimeistele kakku. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pakastuspussiin. Leikkaa leivinpaperista noin 15x15 cm neliöitä. Leikkaa pussin kulmasta pala pois ja pursota leivinpapereille eri kokoisia suklaaristikoita. Nosta ristikot pieneksi hetkeksi jääkaappiin. Taivuta leivinpaperit sitten rullalle ja kiinnitä esim. klemmareilla. Hyvä kikka on myös laittaa rulla valkosipulikuorimen sisään. Nosta rullat pakastimeen.
 
Suklaan kovetuttua irrota varovasti leivinpaperit. Koristele kakku suklaarullilla ja mintunlehdillä.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)