keskiviikko 12. elokuuta 2015

Taivaalliset jätskidonitsit

Tätä herkullisempaa kesäleivonnaista ei olekaan! Suklaisen donitsin väliin vaniljajäätelöä - ei kuulosta pahalta, ei. Donitsit ovat todella yksinkertaisia valmistaa mutta vievät silti kielen mennessään. Tänä kesänä on muuten näkynyt netissä kaikenlaisia jäätelöllä täytettyjä leivonnaisia, donitsien lisäksi esimerkiksi erimakuiset cookiet.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Jäätelödonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • säilyvyys: pari, kolmekin päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen noin 30 min
  • vuoka: voideltu ja korppujauhotettu 12-koloinen donitsivuoka
 
donitsit:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl sulatettua voita

kuorrute:
200 g tummaa tai maitosuklaata
 
koristeluun:
nonparelleja
 
täyte:
vajaa 1 l vanilja- tai minttujäätelöä
 

Leivo donitsit. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja sokeri kulhossa. Lisää maito, muna,  sula voi ja sekoita kunnes massa on tasaista.  Lusikoi taikina pursotuspussiin. Pursota  taikina tasaisesti koloihin ja paista donitseja 220 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit donitsit ovat vaaleita pinnaltaan mutta alapuoli on saanut väriä. Anna hiukan jäähtyä ennen irrottamista.
 
Viimeistele ja nautiskele. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Dippaa donitsit suklaaseen ja koristele nonparelleilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ja ota samalla jäätelö pehmenemään. Kun suklaa on jähmettynyt, halkaise donitsit kahtia. Levitä alapuoliskolle jäätelöä ja nosta kansi päälle. Tarjoile heti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)