perjantai 14. elokuuta 2015

Liukuvärjätty raparperikakku

Tein tässä kesällä naapurille kiitokseksi jääkaapin lainasta kakun. Tiesin saajan tykkäävän vihreästä ja siitä värimaailmasta lähdinkin suunnittelemaan kakkua. Käytin raparperia ja valkosuklaavaahtoa täytteessä, kuorrutteena oli kermavaahtoa. Kakusta tuli kivan näköinen, mutta väripilkut jäivät harmittamaan. Olisin halunnut tasaisen värin, mutta en tiedä mikä meni vikaan. Luulen, että joku sekoittamisessa meni pieleen, täytyy koittaa joskus uudelleen. Käytin tomuväriä veteen liuotettuna, mutta myös muut elintarvikevärit käyvät. Väri kannattaa sekoittaa huolellisesti kermavaahtoon, mutta liiallista sekoittelua täytyy kuitenkin välttää, jottei kermavaahto juoksetu.
 
 
 
 
 
 
 
 
Liukuvärjätty raparperikakku
  • riittävyys: noin 6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1,5 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: kaksinkertaista ainekset ja tee kakku 22 cm vuokaan (paisto n. 30 min)
 
pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
 
täyte ja kuorrute:
400 g raparperia
0,5-1 dl sokeria
tilkka vettä
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
2 tl sokeria
vihreää elintarvikeväriä
 
koristeluun:
mintunlehtiä
 
 
 
Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
 
Täytä kakku. Kuori ja pilko raparperit. Laita tilkka vettä, raparperit ja puoli desiä sokeria kattilaan. Keitä raparperi hillokkeeksi asti. Raparperit ovat valmiita pehmennyttyään. Ota pois levyltä ja jäähdytä.
 
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma. Ota vaahdosta puolet sivuun kuorruttamista varten ja mausta se sokerilla. Sekoita loppuun vaahtoon valkosuklaa.
 
Maista raparperihilloketta ja lisää tarvittaessa sokeria. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista takaisin kakkuvuokaan. Levitä sen päälle puolet hillokkeesta ja puolet valkosuklaavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle ja levitä sille loput täytteet. Nosta viimeinenkin pohja vuokaan. Jätä kakku vetäytymään jääkaappiin mielellään tunniksi.
 
 
Viimeistele. Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Jaa sokerilla maustettu kermavaahto kolmeen kulhoon. Jätä yksi valkoiseksi, värjää toinen vaaleanvihreäksi ja kolmas hieman edellistä tummemmaksi. Levitä tummin vaahto kakun alareunaan. Lisää vaaleanvihreä kerros päälle, vedä palettiveitsellä raja epätarkaksi. Levitä valkoinen vaahto yläreunaan ja kakun päälle, pehmennä värien rajat. Koristele kakku mintunlehdillä.
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)