lauantai 8. elokuuta 2015

Kaksikerroksinen mustikkajäädyke

Niin missä sitä mustikkaa oli? Tämä jäädykekakku yllättää varmasti. Vitivalkoinen sitruuna-valkosuklaakerros kätkee sisälleen vielä toisen maun - mustikan. Jäädyke on herkullinen yhdistelmä raikasta sitruunaa, makeaa valkosuklaata ja kesän sesonkiherkkua mustikkaa. Loppujen lopuksi tämä jäädykeherkku valmistuu melko helposti. Tarvitaan vain pari vuokaa ja reilusti aikaa.
 
Näillä ihanilla - vai kamalilla - helteillä jäädyke on parasta herkkua! Mikäpäs sen mukavampaa kuin nautiskella ilta-auringossa raikasta jäädykettä. Viimeistä viedään loman osalta, pari päivää jäljellä ja sitten lukioon.
 
 
 
 
 



 
 
 


 
 

 
Kaksikerroksinen mustikkajäädyke
  • riittävyys: noin 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 7 h
  • säilyvyys: useita viikkoja pakastimessa
  • vuoat: noin 15 cm ja 22 cm vuoat/tasapohjaiset astiat kelmulla vuorattuna

mustikkajäädyke:2 dl mustikoita
1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl sokeria

valkosuklaa-sitruunajäädyke:2,5 dl vispikermaa
1 kananmuna
75 g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan mehu

koristeluun:mustikoita
mintunlehtiä
puolikas sitruuna


Aloita mustikkajäädykkeestä. Vaahdota kerma. Survo mustikat. Sekoita kermavaahdon joukkoon mustikkasurvos ja tuorejuusto. Lisää seokseen sokeria, maista sopiva makeus. Kaada seos 15 cm vuokaan ja tasoittele pinta. Pakasta kolmisen tuntia, kunnes massa on jäätynyt.
 
Tee valkosuklaa-sitruunajäädyke. Vaahdota kananmuna vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Vatkaa valmiin kermavaahdon joukkoon sitruunamehua ruokalusikallinen kerrallaan. Sulata  valkosuklaa ja vatkaa se hiljaisella teholla kermavaahtoon. Kääntele lopuksi munavaahto seoksen joukkoon. Kumoa jäätynyt mustikkajäädyke isomman vuoan pohjalle, keskelle vuokaa. Levitä sitruunajäädykemassa vuokaan mustikkajäädykkeen reunoille ja päälle. Tasoita pinta ja pakasta vähintään 4 tunniksi.
 
Koristele jäädyke ennen tarjoilua. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita. Leikkaa viipaleisiin lovi puoleenväliin asti ja taivuta viipaleet koristeiksi. Asettele kakun päälle sitruunakoristeita, mustikoita ja mintunlehtiä. Anna jäädykkeen pehmetä noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)