torstai 6. elokuuta 2015

Hunajainen inkiväärikakku

Hunaja sopii kuivakakkuihin ihanasti. Se tekee niistä todella pehmeän ja kuohkean. Halusin kokeilla kakkuun inkiväärihunajaa, ja lopputulos oli aivan ihana! Pehmoinen kakku sopii hyvin kahvikupposen kanssa nautittavaksi tai hellekelillä vaniljajäätelön viereen. Osallistuin tällä Kinuskikissan hunajamaustehaasteeseen, johon Hunajainen SAM lahjoitti hunajat.
 
 
 

 
 
 
Inkivääri-hunajakakku
  • riittävyys: noin 15 – 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 1-2 h
  • säilyvyys: noin viikon huoneenlämmössä tai jääkaapissa
  • vuoka: 2 litran kuivakakkuvuoka, suorakaide tai rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
kakku:
4 kananmunaa
125 g = 1,25 dl sokeria
125 g = 0,75 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g = 0,5 dl mantelijauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
 
koristeluun:noin 50 g valkosuklaata
 
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lämmitä hunajaa mikrossa kymmenisen sekuntia, kunnes se hieman lämpenee. Vatkaa hunaja munavaahdon joukkoon. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mantelijauhe. Kääntele kuivat aineet voisulan kanssa taikinaan.
 
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakku 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on saanut väriä ja tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ja kumoa sitten. Jätä vuoka kakun päälle, jotta kosteus ei haihdu ja kakku jää meheväksi. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Koristele kakku. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pakastepussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota kakulle valkosuklaata haluamallasi tavalla.
 
Nautiskele kesäkuumalla vaniljajäätelön kera tai kolealla ilmalla kahvin kanssa.
 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)