torstai 16. heinäkuuta 2015

Viinimarjakakku kinuskilla

Jos pakastimesta löytyy vielä marjoja, ne on hyvä käyttää viimeistään nyt pois. Pakastimen kätköistä löytyi vielä viinimarjoja, ja pikaisen googlailun jälkeen löysin reseptin Kakkupuutarhasta, kiitokset sinne. Lopputuloksena syntyi herkullisen pehmeä kakku kinuskilla koristeltuna. Kylkeen vielä kermavaahtonokare ja makunautinto taattu! Kinuskista huolimatta kakku oli ihanan raikas marjojen ansiosta. Käytin tähän sekä punaisia että mustia viinimarjoja, mutta niiden väri ei vaikuta mitenkään ratkaisevasti lopputulokseen. Uskoisin, että myös puolukat toimivat kakussa.
 
 
 
 
 



 
 
 
 
Kinuski-viinimarjakakku
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen väh. 1 h
  • säilyvyys: neljä, viisikin päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
kakkupohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
2,5 dl viinimarjoja
 
päälle:
2,5 dl viinimarjoja
1-2 rkl sokeria
 
kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
 
tarjoiluun:
kermavaahtoa
 
 
Leivo kakku. Sulata voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula. Lisää sitten jauhot ja maitoa varovasti käännellen seokseen. Kääntele viimeisenä joukkoon viinimarjat. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle loput viinimarjat ja sokeria. Paista 175 asteessa noin  50 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
 
Tee kinuski. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta puoliteholla välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Kinuskin ei tarvitse vielä paksuuntua paljoa, vaan se pitää jättää kastikemaiseksi. Ota seos pois levyltä mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Anna kinuskin jäähtyä hetki.
 
Viimeistele kakku. Valuta kinuski kakun päälle ja tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)