torstai 30. heinäkuuta 2015

Syntinen brownie-juustokakku

Joku aika sitten kokeilin Wicked sweet kitchenin brownie-juustokakkua juustokakkuinnostuksessani. Blogissa oli hehkutettu kakkua täydelliseksi, ja hyvää se olikin. Täydellinen oli mielestäni liioittelua, mutta hyvin kakku kauppansa teki. Olen enemmän tavallisempien juustokakkujen ystävä. Suklaanrakastajien mieleen tämä kuitenkin on, joten jos yhtään tekee mieli tätä kannattaa kokeilla.
 
 


 
 
 
 
 
 
Brownie-juustokakku
  • riittävyys: noin 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30-40 min + passiivinen 30 min + jäähtyminen yön yli
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 24 cm irtopohjavuoka, pohjalle leivinpaperi ja reunoille voitelu
 
brownie-kerros:
115 g tummaa suklaata
85 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
1 dl vehnäjauhoja
 
juustokakkukerros:
70 g tummaa suklaata
230 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna

 
Aloita leipomalla brownie-kerros. Pilko tumma suklaa ja voi pienemmiksi paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää munat yksitellen ja sekoita aina hyvin. Sihtaa lopuksi jauhot ja suola seokseen, kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi lastalla. Älä sekoita liikaa. Ota puolet taikinasta sivuun. Levitä toiset puolet taikinasta vuoan pohjalle ja tasoita pinta. Paista brownie-pohjaa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia, kunnes pinta on pysähtynyt.
Tee sillä aikaa juustokakku. Sulata tumma suklaa, laita sivuun. Sekoita tuorejuusto notkeaksi lusikalla. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kaakaojauhe ja sitten kananmuna, sekoita tasaiseksi molempien jälkeen. Lisää lopuksi suklaasula ja sekoita tasaiseksi nopeasti.
 
Kaada juustokakkuseos varovasti esipaistetun brownie-pohjan päälle. Lusikoi loput brownie-taikinasta isoina nokareina juustokakkukerroksen päälle. Marmoroi pinta kevyesti veitsellä. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes reunat ovat pysähtyneet mutta keskiosa tutisee vielä. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta se sitten jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)