torstai 2. heinäkuuta 2015

Se paras tiikerikakku

Näin heti aluksi on hyvä todeta, että kakku oli parasta koskaan tekemääni tai maistamaani tiikerikakkua. Siis todella. Se oli niin pehmeää, kuohkeaa ja suussa sulavaa. Ja samaan hengen vetoon on myös hyvä kertoa, että resepti on Eric Lanlardin kirjasta Totally chocolate.
 
Olen vihdoin tainnut löytää leipurin, jonka kanssa olen täysin samalla aaltopituudella. Olen nyt kokeillut kolmea Lanlardin reseptiä, ja ne kaikki ovat olleet täysin omaa luokkaansa. Niissä resepteissä on kaikki palikat kohdallaan. Usein puhtaat raaka-aineet ja yksinkertaisuus nousevat pintaan. Suurin juttu on kuitenkin suklaa. Se taitaakin selittää kaiken, eikö?
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Suklaa-vaniljatiikerikakku
  • riittävyys: noin 10-15 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa, vanhetessaan kuivahtaa
  • vuoka: noin 21x11 cm leipävuoka; pohjalle leivinpaperi ja reunoille rasvaa
 
125 g voita tai margariinia sulatettuna
125 g tummaa suklaata rouhittuna
5 munaa eroteltuina
125 g = 1,5 dl sokeria
125 g = 2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia tai 1 rkl vaniljasokeria
 
 
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula. Sihtaa lopuksi mukaan jauhot ja leivinjauhe, sekoita varovasti tasaiseksi.
 
Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää vanilja toiseen ja suklaasula toiseen taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet valkuaisvaahdosta toiseen taikinaan ja puolet toiseen, kääntele tasaiseksi.
 
Laita vuoan pohjalle kolmasosa vaaleasta taikinasta, sitten puolet tummasta, puolet lopusta vaaleasta, loput tummasta ja päälle vielä loppu vaalea taikina. Pistele kakkua haarukalla, jotta raitakuvio syntyy.
 
Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä kymmenisen minuuttia ennen kumoamista. Kumoa kakku sitten ja jäähdytä kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)