tiistai 28. heinäkuuta 2015

Omena-mustikkapiirakka

Eräänä aamuna heräsin todella aikaisin. Söin aamupalaa ja lueskelin kirjaa, kunnes tylsistyin ja rupesin leipomaan. Muiden nukkuessa päädyin helppoon piirakkaan, johon ei tarvita vatkainta. Täytteeksi pääsi nuutunut omena ja mustikat, jotka kävin nopeasti poimimassa. Oli varmaan mukava herätä piirakan tuoksuun!
 
 
 
 


 
 
 

Omena-mustikkapiirakka
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 35 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa, kelmulla suojattuna
  • vuoka: noin 27 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voideltuna
 
 
pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis-, graham- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
täyte:
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl mustikoita
1 omena
 
 
 
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Taikinan kuuluu olla tässä vaiheessa murumaista. Ota taikinasta yksi kolmasosa sivuun, se tulee murupäälliseksi. Lisää taikinan joukkoon piimä tai jogurtti ja muna, sekoita. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Sekoita rahkaan sokerit ja muna. Levitä seos taikinan päälle. Pilko omena pieneksi paloiksi. Levitä omena ja mustikat tasaisesti rahkaseoksen päälle ja ripottele viimeisenä murutaikina. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Pinta ei tummu juurikaan, joten kurkkaa piirakan pohjaa kypsyyttä miettiessäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)