tiistai 14. heinäkuuta 2015

Minttuinen mustikkapiirakka

Mustikkasesonki on tänä vuonna myöhässä, mutta pikkuhiljaa sekin alkaa tulla. Tein mustikoista ihanan, hieman erilaisen piirakan. Sen ranskankermasta tehty täyte on maustettu tuoreella mintulla, mikä tuo uutta vivahdetta piirakkaan. Piirakka on nopea tehdä ilman vatkainta, mutta makunautinto on silti taattu. Kuumalla kelillä uunituoreen piirakan kanssa vielä vaniljajäätelöä, nam...







Minttuinen mustikkapiirakka
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa, kuvun tai kelmun alla
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 25 min
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
      
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g ranskankermaa
0,5 dl sokeria
noin 2 rkl hienonnettua minttua
1 kananmuna
noin 4 dl mustikoita (pakastetutkin käyvät)
 
koristeluun:
mintunlehtiä
 
 
Aloita pohjasta. Sekoita rasva ja sokeri voimakkaasti sekoittaen lusikalla tai lastalla. Lisää muna, sekoita todella hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Levitä taikina veitsellä tai kädellä painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
   
Tee täyte piirakkaan. Sekoita ranskankerma, sokeri, kananmuna ja hienonnettu minttu. Levitä täyte pohjalle, ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Piirakka on valmis, kun reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyytynyt.
 
Viimeistele piirakka mintunlehdillä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)