sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kinuskinen lomakakku siskolle

Isosiskollani alkoi loma viime maanantaina, ja hän pyysi minua leipomaan lomakakun. Mikäpäs sen mukavampi tehtävä! Lähdimme maanantaina Berliiniin, joten leivoin kakkupohjan ja täytin sen jo sunnuntaina, maanantaiaamuna viimeistelin kakun. Siskoni ainakin kehui kakku joten kai se sitten hyvää oli..! Pohja oli suklainen, täytteenä kinuskia, raikasta rahkavaahtoa ja pähkinöitä sekä päällä kinuskia ja rahkavaahtoa. Raikasta ja makeaa, kevyttä ja tuhtia - aika hyvä yhdistelmä.









Suklaakakku kinuskin ystäville
  • riittävyys: noin 6 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 2 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvun alla
  • vuoka: noin 15 cm kakkuvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna

pohja:
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

kostutus:
0,75 dl maitokahvia (noin puolet ja puolet)

täyte ja kuorrute:
annos kinuskikastiketta
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 0,5 dl pähkinärouhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna

koristeet:
pari palaa tummaa suklaata


Leivo pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjan jäähtyä viitisen minuuttia, kumoa se sitten ja peitä vuoallaan. Anna jäähtyä kokonaan.
 
Tee kinuskikastike. Sekoita sokeri ja kerma kattilassa, kuumenna kiehuvaksi. Keitä puoliteholla noin 10 minuuttia kunnes rakenne hieman paksunee, mutta älä keitä kinuskiksi asti. Jaa kuuma kinuski tasan kahteen kulhoon ja anna jäähtyä. Jätä toinen kinuskeista odottamaan kuorruttamista
 
Täytä kakku. Vaahdota kerma, sekoita siihen rahka ja sokerit. Ota vaahdosta kolmasosa talteen kuorruttamista varten. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Aseta alin pohja vuokaan ja kostuta se maitokahvilla. Levitä pohjalle puolet vaahdosta, puolet kinuskikastikkeesta sekä pähkinä- ja suklaarouhetta. Nosta uusi pohja päälle, kostuta, levitä loppu vaahto, kinuski ja pähkinä- sekä suklaarouhe. Nosta viimeinen pohja päälle ja kostuta sekin. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin mielellään vähintään tunniksi lepäämään.
 
Tee koristeet kakun jäähtyessä. Ota pala leivinpaperia. Sulata tumma suklaa. Lusikoi se pakastuspussin kulmaan ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota leivinpaperille haluamasi mallisia koristeita kuusi ja muutama varakappale. Nosta kovettumaan pakastimeen tai jääkaappiin.
 
Viimeistele kakku. Laita lopusta rahkavaahdosta kolmasosa pursotinpussiin odottamaan. Levitä loppu kakun reunoille. Lämmitä kuorruttamiseen varattua kinuskikastike tarvittaessa hieman mikrossa, jotta se notkistuu. Levitä se kakun päälle, kinuski saa valua myös reunoille. Pursota lopusta kermasta kuusi kermaruusua ja asettele niille suklaakoristeet. Anna kakun levätä jääkaapissa vielä hetki ennen tarjoilua, jotta kinuski kovettuu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)