perjantai 10. heinäkuuta 2015

Honey cake for honey day

Vanhempieni 21. hääpäivä oli eilen. Viime viikonloppuna tuli mietiskeltyä sopivaa hunajaleivonnaista Kinuskikissan haasteeseen sekä hääpäiväkakkua, ja lopulta suunnitelmat yhdistyivätkin. Onko parempaa kakkua hääpäiväksi kuin honey cake?
 
Tästä innostuneena lähdin kehittelemään hunajateemaan ja vanhempieni hääpäivään sopivaa kakkua. Lopputulos oli herkullinen: pohja oli inkiväärisen suklainen, täytteenä raparperihilloketta ja kuorrutteena hunajalla makeutettua kermavaahtoa. Kokosin kakun sopivan malliseen kulhoon ja niin kakusta tulikin mehiläispesä!
 
Koristelu vihjaili somasti hääpäivää. Kakun päälle pääsivät kaksi isompaa mehiläistä – vanhempani – ja reunoilla lenteli pieniä mehiläisiä, eli minä ja sisarukseni. Olin todella tyytyväinen kakkuun niin ulkonäöllisesti kuin maullisestikin. Plussana kaiken lisäksi kakku on gluteeniton!
 
Ps. Tämä viikko on näköjään mennyt hieman kakkupainotteiselle linjalla, mutta toisaalta haittaako se... Joka tapauksessa sunnuntaina ollaan jo suolaisen äärellä!
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Honey cake for honey day
  • riittävyys: noin 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1-2 h + passiivinen väh. 1 h
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti


pohja:4 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

raparperihilloke:800 g raparperia
1-2 dl sokeria
tilkka vettä

hunajainen kermavaahto:5 dl vispikermaa
n. 2 rkl Hunajainen SAM hunaja & inkivääri
(keltaista elintarvikeväriä)

koristelu:keltaista sokerimassaa
valkoista sokerimassaa
pari palaa tummaa suklaata

 
Aloita tekemällä täytteen raparperihilloke. Kuori ja pilko raparperit. Laita ne kattilaan yhdessä vesitilkan kanssa, lisää 1 dl sokeria. Keitä raparperia kannen alla noin puoliteholla, kunnes raparperi hajoaa hillokkeeksi. Laita hilloke valumaan siivilään, jotta ylimääräinen neste poistuu. Siirrä laakeaan astiaan ja jätä jäähtymään.
 
Leivo pohja. Vaahdota munat, sokeri ja hunaja kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Kaada se pellille ja tasoita pinta. Paista 220 asteessa noin 10-12 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy heti sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjaa vasten ollut leivinpaperi ja peitä levy liinalla. Jätä jäähtymään.
 
Kokoa kakku. Vaahdota kerma ja mausta se hunajalla. Ota puolet siitä sivuun kuorruttamista varten. Vuoraa isohko kulho kelmulla. Leikkaa kakkulevystä pohjan kokoinen pala. Laita pala kulhon pohjalle, levitä päälle hilloketta ja nokare kermavaahtoa. Kokoa kakku näin. Osa kakun pohjakerroksista täytyy koota pienemmistä paloista, mutta se ei valmiissa kakussa näy. Omassa kakussani oli neljä täyteväliä eli viisi kakkupohjakerrosta. Peitä täytetyn kakun pinta kelmulla ja nosta jääkaappiin vetäytymään mielellään tunniksi.
 
 
 
 
Kakun levätessä ehtii tekemään sokerimassamehiläiset. Muotoile keltaisesta sokerimassasta mehiläisille vartalot. Tee valkoisesta pienet siivet kullekin mehiläiselle. Sulata suklaa ja lusikoi se pienen pakastepussin kulmaan. Leikkaa kulmasta todella pieni pala pois ja pursota mehiläisille raidat ja silmät. Suklaalla voi kiinnittää myös siivet. Nosta mehiläiset jääkaappiin odottamaan pesänsä valmistumista.
 
Viimeistele kakku. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmut. Värjää loppu kermavaahto halutessasi vaalean kellertäväksi. Levitä kermavaahto kakun päälle ensin tasaiseksi. Lähde sitten tekemään kakkuun palettiveitsellä mehiläispesän näköä vetämällä ”uomia”. Nosta mehiläiset kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
 
 
 
Yhteistyössä
hunajainensam_logo
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)