lauantai 6. kesäkuuta 2015

Valkosuklainen passionhedelmäjuustokakku

En ollut ennen käyttänyt passionhedelmää - en sitä ennen kun törmäsin herkulliseen juustokakkureseptiin Eric Lanlardin kirjasta Totally chocolate. Kokeilu kuitenkin kannatti. Tämä oli toinen resepti jota kokeilin kirjasta, ja näyttää siltä, että kirjan reseptit ovat aivan liian herkullisia. Juustokakku ei valkosuklaasta huolimatta ollut liian makea, vaan se oli täydellisen raikas ja samalla kuitenkin täyteläinen. Se vain oli... noh, yhdellä sanalla kuvattuna täydellistä. Parasta juustokakkua, mitä olen eläissäni syönyt!
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
Valkosuklainen passionhedelmäjuustokakku
  • riittävyys: 8-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min + passiivinen 2 h + yön yli vetäytyminen
  • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 20-24 cm irtopohjavuoka voideltuna, pohjalle leivinpaperi
 
pohja:
100 g digestivekeksejä
50 g voita tai margariinia
 
juustokakkutäyte:
125 g valkosuklaata
1,25 dl kevytkermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponea
0,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
2 valkuaista
noin 10 passionhedelmää / 1,25 dl mehua
 
koristeluun:
passionhedelmää
 
 
 
Tee pohja. Sulata rasva. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle. Paista 180 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea. Alenna lämpötila 150 asteeseen.
 
 
Aloita tekemään täytettä pohjan paistuessa. Rouhi valkosuklaa kuumuudenkestävään kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada valkosuklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Halkaise passionhedelmiä ja kaavi sisus siivilään. Pyörittele lusikalla jotta hedelmäliha ja mehu erottuvat siemenistä. Nestettä tarvitaan yhteensä 1,25 dl.
 
Sekoita tuorejuustot tasaiseksi. Lisää sokeri, vanilja ja keltuaiset, sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula ja passionhedelmämehu.
 
Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Vaahdon ei tarvitse olla yhtä kovaa kuin marengeissa, mutta silti tarpeeksi kuohkeaa. Sekoita tuorejuustoseokseen ensin suuri lusikallinen vaahtoa. Kääntele sitten loppu valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
 
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista juustokakkua 150 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes reunat ovat jo kiinteytyneet mutta keskus vielä hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku sinne tunniksi. Jätä uuninluukku raolleen esimerkiksi laittamalla puulastan väliin. Nosta kakku sitten jääkaappiin vetäytymään yön yli.
 
 
Viimeistele kakku. Irrota kakku vuoastaan ja koriste passionhedelmäviipaleilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)