lauantai 27. kesäkuuta 2015

Suklainen tryffelikakku

Jokunen päivä sitten hain ideoita ihanan suklaiseen kakkuun reseptikirjoistani. Käteeni osui yksi monista suklaakirjoistani, ja sieltä vastaus löytyikin. Sen sisällysluettelosta kakku löytyi minttusuklaa-tryffelikakun nimellä, mutta kuten tiedätte, tämän leipurin on hankala noudattaa reseptejä orjallisesti. Minttusuklaa uupui kokonaan, mutta se ei haitannut menoa. Tärkeintä oli, että edes tavallista suklaata löytyi.
 
En joutunut pettymään taaskaan. Kakku oli ihanaa - miksei olisi ollut? Suklainen, pehmeä kakkupohja, reilu suklaaganache ja täyteläiset tryffelit veivät suklaanhimon, muttei liiaksi... Nimittäin toinenkin pala mahtui helposti!


 

 




 
 
Suklainen tryffelikakku
  • riittävyys: noin 12-14 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h + passiivinen 2-3 h
  • säilyvyys: ainakin nelisen päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: noin 20-22 cm halkaisijaltaan oleva vuoka, pohjalle leivinpaperi ja reunoille voitelu
 
pohja:
150 g tummaa suklaata paloiteltuna
150 g voita tai margariinia
150 g = 2 dl fariinisokeria
1,2 dl vettä
2 kananmunaa
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
 
suklaakuorrute:
250 g tummaa suklaata rouhittuna
1,5 dl kuohukermaa
 
koristeluun:
tomusokeria
 
 
Aloita leipomalla pohja. Mittaa suklaa, voi, sokeri ja vesi kattilaan, ja nosta se liedelle. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
 
Sekoita joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nekin taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Paista kakkua 170 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia. Kumoa kakku ja jätä jäähtymään vuoalla peitettynä.
 
 
Tee suklaakuorrute. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoittele varovasti, kunnes suklaa on sulanut. Jaa seos tasan kahteen kulhoon. Nosta toinen kulho pakastimeen ja jätä toinen huoneenlämpöön.
 
Kun huoneenlämpöön jätetty kuorrute on hieman paksuuntunut mutta edelleen helposti levittyvää, levitä se kakun päälle. Tarkkaile toista kuorrutetta: se on tarpeeksi paksua, kun siitä saa pyöritettyä tryffeleitä. Pyörittele kuorrutteesta 12-14 tryffeliä.
 
 
Viimeistele kakku. Asettele tryffelit kakun reunoille. Sihtaa koristeeksi tomusokeria ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)