maanantai 8. kesäkuuta 2015

Suklaavohvelit appelsiinilla ja valkosuklaavaahdolla

Hmm, mitäs jälkiruokaa sitä oikein tekisi? Tämän kysymyksen äärellä makumuistoni veivät minut Tampereen vohvelikahvilaan pähkinä-suklaavohvelien luokse. Innostuin ajatuksesta ja perustinkin oman vohvelikahvilan yhdeksi iltapäiväksi. Tein vohveleista suklaisia ja täytteeksi laitoin appelsiinihilloa ja valkosuklaa-rahkakermavaahtoa. Viimeinen silaus sulatetulla suklaalla. Ja voi että, kyllä ne olivatkin hyviä. Tein neljän vohvelin taikinan neljälle syöjälle, ja se riitti mainiosti. Tuhdit täytteet takasivat täyttävän olon.
 
 
 
 
 
 
 
Suklaavohvelit appelsiinilla ja valkosuklaavaahdolla
  • riittävyys: neljälle/neljä vohvelia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min
  • säilyvyys: vohvelit ovat parhaimmillaan tuoreena, vaahto säilyy pari päivää jääkaapissa
 
vohvelit:
1 kananmuna
2 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
2 tl kaakaojauhetta
25 g tummaa suklaata
25 g voisulaa
 
täytteeksi:
1 dl kermaa
200 g maitorahkaa
noin 75 g valkosuklaata
appelsiinihilloa
rivi tummaa suklaata
 
 
Tee vohvelitaikina. Sekoita kananmunan joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita loput aineet muna-maitoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan täytteen teon ajaksi.
 
Aloita sulattamalla valkosuklaa. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka ja suklaasula. Sulata tumma suklaa ja jätä odottamaan.
 
Paista vohvelit voidellussa vohvelipannussa. Laita taikinaa pannuun noin 1 dl per vohveli. Paista kypsäksi.
 
Koristele vohveliannokset. Levitä vohveleille kerros appelsiinihilloa ja annostele päälle reilu määrä valkosuklaavaahtoa. Valuta sulatettua suklaata annosten päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)