lauantai 20. kesäkuuta 2015

Raparperikiisseli

Tänään herkuttelimme raparperikiisseliä. On se kumma, miten niin yksinkertainen voi olla aivan ihanaa. Kirpeän kiisselin kanssa maistui kermavaahto - täydellinen jälkiruoka. Teen usein kakun väliin raparperihilloketta, kuten esim. tähän kakkuun. Tein taas tänään hilloketta, ja nuorista raparpereista irtoaa melko paljon nestettä. Sen vuoksi kaadan hillokkeen aina siivilään, jotta ylimääräiset nesteet valuvat pois. Tästä ns. raparperimehusta päätin sitten tehdä kiisseliä. Siihen ei kummoisia aineita vaadittu ja homma hoitui käden käänteessä. Hyvää juhannusta!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Raparperikiisseli kermavaahdon kera
  • riittävyys: jälkiruoka neljälle
  • valmistusaika: aktiivinen 10 min
  • säilyvyys: parasta juuri tehtynä
 
kiisseli:
5 dl raparperinestettä/-mehua
0,5-1 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja
2 dl raparperipaloja
 
lisäksi:
noin 2 dl vispikermaa vaahdotettuna ja sokerilla maustettuna
 
 
Laita raparperinpalat kuumennuksen kestävään astiaan ja kuumenna niitä mikrossa 1-2 min, kunnes palat hieman pehmenevät. Jaa raparperit neljään annoskulhoon. Sekoita raparperimehu, 0,5 dl sokeria ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota pois levyltä. Maista kiisseliä ja lisää sokeria maun mukaan. Jaa kiisseli annoskulhoihin raparperien päälle ja ripottele päälle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)